A Bergervin Kft. története

Elődeink 275 éve települtek községünkbe Németországból, magukkal hozva a szőlészet- borászat kultúráját. A Berger pince 3. generáció óta készíti finomabbnál finomabb borait. Berger Ferenc, aki a Bergervin Kft alapítója, már fiatalon megörökölte a pincét néhai apjától.

A kezdetben kis borászat sikere láttán hamarosan fő állásban a szőlőtermesztés és bor készítés lett a fő foglalkozása és a család megélhetése. A 3. generáció: ifj Berger Ferenc és Berger Gábor is a szőlő és bor szerelmesei lettek. Mindketten Budafokra jártak a Borászati Szakközép iskolába, majd Gábor a Kertészeti Főiskolára. Gábor, a tanulmányai végeztével, a családi borászat fejlődése érdekében palackos borkészítésébe kezdett, melyet lassan 20 éve kínálnak fogyasztásra. A családtagok felügyelete mellett a szőlészet és a borászat teljes vertikumát képviseljük, a szőlő művelésétől a feldolgozáson, a bor készítésen keresztül az értékesítésig, továbbá fontos számunkra az egyre jobban fejlődő borturizmus. A család 14 szőlő fajtával összesen 36 hektáros ültetvényen gazdálkodik.

A bor szeretetét mi sem bizonyítja jobban, hogy Gábor felesége nem csak a férjébe szeretett bele, hanem a borok világába is, ezért 2021-ben szőlész-borász vizsgát tett.
Majd 2022-ben Bergerné Dr Jakab Emesét választották meg Magyarország legnagyobb borrégiójának, a Duna Borrégiónak az elnökévé.